L'Eurodiputat Toni Comín, convidat de Ràdio Arrels

Una entrevista, amb temps, per poder abordar les qüestions d'actualitat del Consell per la República amb el seu vicepresident

Catalunya Nord

La seua primera visita en territori català d'ençà de l'exili d'una part del govern de la Generalitat a Bèlgica va ser a Perpinyà el passat 29 de febrer, després del confinament, va tornar a inicis del mes de juliol per participar en una reunió dels membres del Consell de govern del Consell per la República i avui, amb més calma, Toni Comín ha tornat per una entrevista als estudis de Ràdio Arrels.

Toni Comín detalla el model d'Identitat Digital per als membres del Consell per la República, el seu interès és que pot traspassar els límits físics del territori sota administració espanyola tot i que reconeix que han hagut de lluitar contra intents d'atacs cibernètics. També explica l'interès de poder incloure tothom qui ho vol, i en prioritat els ciutadans dels Països Catalans. Encara en clau del Consell abordem l'Assemblea de Representants Fundacionals que s'hauria de fer a Catalunya Nord al mes de setembre i la incorporació oficial d'Òmnium a l'entitat.

Toni Comín és eurodiputat i pot participar activament als plens d'ençà de la decisió de la justícia europea en relació amb la situació de l'Oriol Junqueres, ell en canvi segueix a la presó i acaba de ser formalment substituït per al Jordi Solé.

Finalment tractem de la situació sanitària lligada a la Covid 19 amb qui va ser Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya del gener 2016 a l'octubre 2017.