Aire Nou de Bao rebrà dilluns la Creu de Sant Jordi

L’associació del Riberal rebrà el premi malgrat les restriccions i en un context de poca activitat i de pèrdues econòmiques importants

Rosselló

Aquest 2020 l’associació Aire Nou de Bao està vivint un any agredolç. Els 25 anys d’existència de l’associació, en temps normals, haguessin estat motiu de celebració al llarg de tot l’any. Malauradament l’epidèmia de la Covid-19 ha fet que es paralitzés totalment l’activitat de l’associació. Castellers, falconers, diables i bruixes, timbalers, grallers, tots esperen poder tornar a la Vilbau, el local d’assaig, quan les condicions ho permetin.
La colla castellera, pal de paller de l’associació, només va poder assajar unes setmanes abans que s’instaurés el confinament. Els primers assajos deixaven pensar que la temporada seria bona, un bon presagi considerant que aquest 2020 era any de Concurs de Castells. Però la crisi sanitària ha significat l’anul·lació de moltes diades castelleres, moltes festes majors i també del concurs de castells.
Malgrat això l’associació no es rendeix i encara manté l’organització de la festa d’Identi´CAT que s’ha ajornat fins a la tardor.
És doncs en aquest context que dilluns Aire Nou de Bao rebrà la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.