Dins l'informatiu d'avui, la qualitat de la fruita d'estiu es fa esperar a causa de les pluges de la primavera.

 • Vaga dels autobusos avui a tota la regió. Les pertorbacions tenen lloc un dia d’exàmens als col·legis.

 • Manifestació ahir al matí d’infermers i personal de l’Hospital de Tuïr per demanar que l’estat compleixi el compromís d’invertir un milió d’euros en aquest establiment psiquiàtric.

 • Als camps s'esperava pluja i aquesta primavera ha plogut molt, i això fa que la qualitat de la fruita al Conflent no és la que va ser l'any passat. Per tenir fruites més bones caldrà esperar encara uns dies. Testimoniatge de Felip Dorandeu, arboricultor a Eus

 • 1 hectarea i mitja va cremar ahir al vespre a Cornellà del Bèrcol.

 • Una dona de 75 anys va morir negada ahir a la platja del Barcarès.
  El Consell de gestió del Parc natural marí del Golf de Lleó ha validat la creació d’un parc d’eòliques al mar, entre el Barcarès i Leucata.
  Seran 4 eòliques de 200 metres d’alt a uns 16 km de la costa, que podria generar una potència de 24,6 MW, l’equivalent del consum d’una ciutat de 50 000 habitants.

 • L’Aglo del País Basc reconeix oficialment les llengües basca i gascona. Es tracta d’una deliberació simbòlica, que està tanmateix acompanyada per una sèrie de mesures sobre retolació bilingüe en els transports, la facturació pública, o la formació al basc de les persones que acullen el públic dins les institucions.
  Avui TV3 emetrà el documental "20-S", sobre el que va passar el 20 de setembre del 2017 a Barcelona davant del Departament d'Economia.El documental, se centra en els líders de l'ANC i Òmnium Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i demostra l'actitud pacífica i conciliadora que van tenir els Jordis.

 • El Tribunal Suprem espanyol ha confirmat el processament per rebel·lió de 13 dels 22 investigats en la causa sobre el procés sobiranista.

 • El president de la Generalitat, Quim Torra, proposarà al president del govern espanyol la celebració d'un referèndum d'autodeterminació pactat amb l'Estat.

 • Rugby a 13: Sant Esteve/XIII català no jugarà la final del campionat de França de la Ligue Elite de Rugbi. Els catalans van guanyar el partit de semifinals contra Avinyó per 23 a 16 però una reclamació dels Provençals els deixa fora de la competició.