La identitat catalana podria esdevenir una eina per Louis Aliot segons el sociòleg Gautier Sabrià

«Els gestos de Louis Aliot cap al català li serveixen per afirmar que la seua presència aquí és lògica, que és pas un foraster»

Catalunya Nord, Perpinyà

 

La setmana passada Louis Aliot va anunciar que la sessió del consell municipal d’investidura seria traduïda simultàniament al català. Finalment aquesta sessió només es va poder seguir en francès i res no fa pensar que s’hagi fet cap traducció, ni per la retransmissió ni en viu.
Estratègia de comunicació o iniciativa fallida, la qüestió és que abans de ser investit batlle, Louis Aliot ja feia referència a la llengua i a la catalanitat.
Les primeres paraules de Louis Aliot durant aquest ple municipal van fer referència al nostre territori i a la nostra identitat:
«Al nostre bonic Rosselló, al cor de la nostra identitat catalana, el poble ha parlat».
Una referència a la catalanitat sorprenent per l’extrema dreta francesa, però que Louis Aliot assumeix perfectament.
Amb el sociòleg Gautier Sabrià analitzem els lligams que uneixen el nou batlle de Perpinyà amb la identitat catalana. Per Gautier Sabrià es tracta d’una estratègia que pretén legitimar la seua presència a Catalunya Nord, un territori al qual Aliot hi tenia la mirada posada des del 2002 seguint els consells de Jean-Marie Le Pen.
La investidura de Louis Aliot haurà estat ràpidament difuminada per la investidura de Jean Castex al lloc de Primer Ministre de l’Estat francès. Un altre plat fort del cap de setmana polític a casa nostra.
Com ho ha estat també la vinguda del President català exiliat a Bèlgica Carles Puigdemont a la capital nord-catalana.
Aliot, Castex i Puigdemont. Un cap de setmana polític intens que analitzem amb el sociòleg Gautier Sabrià.