Reunió presencial a Perpinyà del Consell per la República

Carles Puigdemont, present a Perpinyà, no ha participat a la compareixença davant de la premsa, és el Toni Comin que ha presentat les mesures acordades a la reunió

Perpinyà

Foto: Daniel DP
Foto: Daniel DP

Aquest dissabte ha tingut lloc a Perpinyà la primera reunió presencial del Consell per la República a Perpinyà. Si no s'havia fet abans ha estat a causa de les mesures sanitàries lligades a la pandèmia. La intenció del Consell però és de reunir-se regularment a Catalunya Nord.

Davant de la premsa els membres del Consell, excepte Carles Puigdemont que ha preferit no comparèixer, han presentat les principals mesures acordades a la reunió. Toni Comin ha explicat que es tornarien a reunir a inicis del mes de setembre.

El Consell per la República és el nom d'una organització política privada amb l'objectiu de fer efectiva la independència de Catalunya i internacionalitzar la causa. 

Entre els presents hi havia Lluís Llach, que ha també valorat l'elecció d'un batlle d'extrema dreta a Perpinyà i el fet que els seus detractors van cantar l'Estaca davant de l'ajuntament diumenge passat.

També hem parlat amb l'Annabelle Brunet, advocada, Consellera Departamental i Municipal d'oposició, que ha acompanyat els membres del Consell per la República

Les mesures anunciades:

1. Aprovar el seu model d’Identitat Digital, seguint les previsions del seu Pla de Govern, i enviar-la a tots els seus membres.
La identitat digital és la base des de la qual començar a exercir la ciutadania republicana i un pas molt esperat i necessari de cara al desplegament i consolidació del Consell.

2. Obrir el primer procés de participació política per als membres del Consell: “La República compartida”, una consulta sobre el Pla de Govern del Consell. Proposa a tots els membres del Consell que valorin, critiquin i ampliïn el Pla de Govern.

3. Convocar l’Assemblea de Representants Fundacional durant la primera quinzena de setembre, de manera presencial a la Catalunya Nord, si les circumstàncies sanitàries ho permeten. Aquesta Assemblea la conformen els diputats del Parlament de Catalunya compromesos amb el mandat de l’1 d’Octubre. En la seva sessió constitutiva, l’Assemblea entre d’altres coses haurà de debatre i, eventualment, aprovar el Reglament del Consell i el Règim Electoral d’acord amb el qual se celebraran les primeres eleccions per conformar la primera Assemblea de Representants.

4. Després de l’acte multitudinari de Perpinyà del 29-F, el Consell de Govern ha intensificat el seu debat per concretar la fase final del procés d’independència. Un debat que ha de servir per declinar el mot d’ordre “preparem-nos”, que va fer de fil conductor dels discursos d’aquell acte.