Canvi de finançament per l’escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa.

La manca de subvencions de la Generalitat per culpa del 155 i ara la crisi del coronavirus han posat en evidencia la necessitat per a l’escola Jordi Pere Cerdà de no dependre tant de subvencions.

Cerdanya-Capcir

L’escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa va ser creada al 2012 amb la particularitat de ser multilingüe. Els mainatges hi aprenen tant el català com el francès, el castellà i l’anglès. L’escola és gestionada per l’associació Jordi Pere Cerdà i rep un finançament repartit a parts iguals entre la Regió, el Consell Departamental, la Generalitat de Catalunya i la participació de les famílies.

Des de l’associació ara voldrien consolidar aquesta escola per no dependre de les subvencions públiques. Com s’ha pogut veure durant l’aplicació de l’article 155 a Catalunya Sud, amb la suspensió de l’autonomia, les subvencions van trigar un any en arribar. Una situació que genera incertesa i no ajuda a planificar el futur de l’escola.

És per aquest motiu que l’associació ha decidit augmentar les cotitzacions de les famílies que passen a 150€ mensuals i per mainatge. Una necessitat per poder pagar el personal i assegurar un ensenyament de qualitat per aquests alumnes de Baixa i Alta Cerdanya.