L'any 2008 Aliot va dir a l'Enric Vilanova que tot i que entenia el català, ideològicament era en contra que s'utilitzi al ple municipal

Segons el que va ser elegit municipal per ERC és important que la nostra llengua pugui servir a nivell oficial i pensa que l'Aliot va aprendre de la lliçó en aquell moment

Perpinyà

Aquest divendres 3 de juliol, a les 3 de la tarda, a l'hotel de l'aglomeració tindrà lloc el primer ple del nou equip municipal de Perpinyà.

Els recentment elegits, encapçalats per Louis Aliot, han demanat que aquest ple tingui traducció simultània al català i a l'anglès.

Recordem que per raons sanitàries es farà a porta tancada i es podrà seguir a través d'internet.

L'any 2008 Enric Vilanova va ser elegit d'oposició amb l'etiqueta d'ERC al Consell Municipal de Perpinyà. Quan va voler intervenir en llengua catalana al ple se li va impedir, i fins i tot, el llavors batlle, Joan Pau Alduy, li havia inicialment demanat de pagar ell mateix un traductor però finalment es va posar en plaça una traducció oficial.

12 anys després, és el futur batlle d'extrema dreta, Louis Aliot, qui demana que el ple d'investidura d'aquest divendres sigui traduït de forma simultània al català.

L'Enric Vilanova ens recorda amb més detalls què va passar llavors i el que li va comentar Louis Aliot.