Jean-Paul Billès: «Hi havia una estratègia de l’extrema dreta sobre aquest territori. No només a Perpinyà, també als vilatges».

«La Comunitat Urbana és la institució més important pel funcionament del territori. Jo posaré tota la meua força per defensar que el RN no participi en la governança de la mancomunitat»

Catalunya Nord

Jean-Paul Billès no dorm pas gaire bé des de l’elecció d’un batlle d’extrema dreta a Perpinyà. El batlle de Pesillà de la Ribera no amaga el seu malestar i la seua tristesa per aquesta situació que qualifica de «fracàs col·lectiu».
L’elecció de Louis Aliot no és un fet totalment aïllat. A Pià Jérôme Palmade ha estat elegit amb una llista sense etiqueta encara que ell sigui un elegit municipal i comunitari del Rassemblement National.
En altres vilatges la presència de l’extrema dreta també s’ha fet sentir però sense reivindicar mai el suport del RN.

Jean-Paul Billès pensa que el Rassemblement National tenia una estratègia sobre el departament per aquestes eleccions municipals: «Allà a París han vist que aquí hi havia un cop a jugar i l’han jugat, no tan solament a Perpinyà on han guanyat, sinó també a tot arreu a l’entorn per trobar vots a la mancomunitat». Segons Billès han aparegut llistes amb mitjans i mètodes de comunicació que no s’havien vist mai als pobles.