Units per a la Reconquesta del patrimoni de la Costa Vermella

S'ha iniciat una campanya de microfinançament amb dartagnans.fr que es dedica a salvar el patrimoni. En aquest cas es tracta del paisatge vinícola de Cotlliure, Portvendres, Banyuls de la Marenda i Cervera de la Marenda

Rosselló

Reconquesta és un projecte de desenvolupament territorial singular entre l'Albera i el Mediterrani a través d'una societat cooperativa d'interès col·lectiu. L'associació reuneix 650 vinyaters, 3 caves cooperatives i 40 caves particulars. Compten amb el suport dels diferents actors polítics: batlles de la zona, Comunitat de comunes, Consell Departamental, Consell Regional i fins i tot un eurodiputat que espontàniament ha participat en la campanya.

Malgrat l'excepcionalitat de la zona i la qualitat del vi de Banyuls i Cotlliure, cada any s'abandonen terrenys de vinyaters que se jubilen. A la llarga fa baixar el nombre d'hectolitres de vi i afecta directament el paisatge.

Els primers objectius concrets són la compra de vinyes que serviran d'exemple o encara ajudar els vinyaters a mantenir i restaurar les parets de pedra seca. Més endavant voldrien crear una verdadera ruta dels vins amb senyalització i obres d'art.

Per a més detalls i fer aportacions a la campanya https://dartagnans.fr/fr/projects/reconquesta-cote-vermeille/campaign

Alain Pottier és vinyater i co-president de Reconquesta

Pere Aylagas, president de la Comunitat de Comunes, i Miquel Moly, Conseller Departamental