Louis Aliot ha estat elegit per 15 743 persones, en una ciutat de 121 875 habitants

El sociòleg Gautier Sabrià analitza la victòria de Louis Aliot

Catalunya Nord, Perpinyà

Gautier Sabrià
Gautier Sabrià

L’extrema dreta guanya l’ajuntament de Perpinyà a la segona volta de les eleccions municipals, i la capital de Catalunya Nord, esdevé la ciutat més gran de l’estat en mans del Rassemblement National.
La llista conduida per Louis Aliot ha obtingut 53,09% dels vots, davant del 46,91% del batlle sortint Jean-Marc Pujol.
Amb una participació d’un poc més de 47%, 1835 vots de diferència separen els dos candidats. El nombre d'electors inscrits a les llistes electorals a Perpinyà és de 66 860, sobre una població de 121 875 habitants.
Aliot no s’ha presentat sota les sigles del seu partit, el Rassemblement National, però el partit de Marine Le Pen, també es declara ja vencedor d’aquesta elecció.
De moment, la victòria de Louis Aliot a Perpinyà, es considera que servirà de laboratori de l’extrema dreta a l’estat francès, seguint en part el model de la veïna Besiers, que fa 6 anys ja va elegir un candidat d’extrema dreta, sense l’etiqueta del partit de Le Pen, Robert Ménard, que ha estat fàcilment reelegit a la primera volta.
A Catalunya Nord ara cal comptar amb la tercera volta: l’elecció a la presidència de la comunitat urbana, la metrepòli Perpinyà-Mediterrània. Una elecció que pot ser difícil per Louis Aliot que haurà de reunir suports més enllà dels elegits RN de Perpinyà. Una elecció molt important ja que sense el suport de la comunitat urbana, el marge d’actuació del nou batlle de Perpinyà serà limitat.