L'ajuntament de Perpinyà es compromet a comprar l'edifici "Al Sol" del Vernet

L'objectiu és de posar-hi el futur col·legi i liceu de La Bressola. Sempre al Vernet es vol crear una cantina de «Menjar Català» per a l'escola Arrels Vernet

Perpinyà

Pocs dies abans de la segona volta de les eleccions municipals, l'actual ajuntament de Perpinyà anuncia el compromís de venda dels locals del GRETA, l'antic liceu Al Sol, situats al barri del Vernet.

Feia molts mesos que s'havien obert les negociacions per fer efectiva aquesta compra amb l'objectiu de construir-hi el nou col·legi i liceu de La Bressola.

L'adjunta al batlle de Perpinyà, delegada al Vernet, Annabelle Brunet, que professionalment és advocada ens explica que la signatura del compromís va ser endarrerida a causa de la crisi sanitària i precisa que aquesta signatura és d'obligat compliment sigui qui sigui el futur batlle de Perpinyà. Concretament, l'edifici serà comprat per al municipi, en canvi el projecte de La Bressola haurà de ser aprovat per al futur consell municipal.

Altre anunci lligat a l'ensenyament i la presència del català en cas de victòria del batlle sortint diumenge és la creació d'una cantina experimental de menjar català per a l'escola Arrels Vernet i un centre de lleures en català per al període de vacances escolars i els dimecres.

Més enllà d'aquests projectes que ja estaven avançant, l'Annabelle Brunet ha volgut destacar que s'ha incorporat al programa algunes propostes sorgides d'altres llistes com més hores d'activitats en català per al temps periscolar, d'Unitat catalana, el Pass Cultural entre Perpinyà i Girona del Brice Lafontaine, o encara donar suport a la marca País Català.