L’actual batlle de Perpinyà intenta sumar suports tot i no haver impulsat cap aliança ni cap Front Republicà.

Municipals a Perpinyà: Jean-Marc Pujol impulsa el Consell Comunal Consultiu per sumar vots més enllà de la dreta.

Perpinyà


Quan manquen pocs dies per la votació de la segona volta de l’elecció municipal, la campanya acaba d’entrar en una fase de joc brut en què les idees, el debat i les propostes han passat en un segon pla, per darrere dels atacs, els retrets i les denúncies davant de la justícia.
A la primera volta Pujol va obtenir un 18,4% de vots contra 35,6% per Aliot. Amb aquest resultat, una victòria de Jean-Marc Pujol només es podrà produir si el candidat obté els vots de ciutadans d’esquerres i del centre que vulguin barrar el pas a l’extrema dreta.
Una situació delicada pels votants que no volen que llur vot per Pujol es converteixi en un xec en blanc pels pròxims 6 anys.
Jean-Marc Pujol intenta tranquil·litzar aquests votants assegurant que seran escoltats i per això proposa un Consell Comunal Consultiu.
Danièle Pagès és regidora a l’ajuntament, encarregada de recursos humans, grans manifestacions, administració i cultura.
Amb ella hem esmentat aquest context tan particular de l’elecció. També hem esmentat la cultura i la llengua catalana.
L’’Associació per a l’Ensenyament del català ha alertat del perill que representaria l’extrema dreta pel català a Perpinyà. Però què pensa fer la llista de Jean-Marc Pujol per la llengua i la cultura catalana?
La resposta amb Danièle Pagès de la llista de Jean-Marc Pujol.