Unitat Catalana: «Obligats i forçats de demanar el vot per Jean-Marc Pujol»

Jaume Pol és el president d'Unitat Catalana, a la primera volta formaven part de la llista conduïda per la Clotilde Ripoull i lamenta que no s'hagi arribat a una entesa per evitar el duel Pujol – Aliot

Perpinyà

La llista encapçalada per la Clotilde Ripoull a la primera volta de les eleccions municipals no representava cap partit polític estatal però sí que integrava el partit Unitat Catalana i les seues propostes lligades a la catalanitat.

Jaume Pol, el president d'aquest partit local es mostra «molt decebut» que no s'hagi impedit la final a la qual assistirem el diumenge 28 de juny. També lamenta el fet de no haver aconseguit arribar a tancar un acord previ a la primera volta amb la llista conduïda per l'Agnès Langevine, «hi va haver discussions, acords però malauradament no es va concretar» precisa Pol i que hauria potser permès a aquesta llista d'arribar en segona posició.

Amb el desistiment de l'Agnès Langevine i el Romain Grau, la segona volta serà doncs la mateixa que fa 6 anys entre el batlle sortint, Jean-Marc Pujol, i el candidat d'extrema dreta, Louis Aliot.

Davant d'aquesta situació, els membres d'Unitat Catalana es declaren en un comunicat obligats i forçats a demanar el vot per Jean-Marc Pujol perquè «si te quedes a casa, si votes blanc o si votes nul vol dir que no votes contra l'Aliot».

Fa 6 anys, Unitat Catalana formava part de la llista encapçalada per Pujol però segons Jaume Pol, els dos elegits que llavors tenien l'etiqueta del partit «per raons diverses no han pogut o volgut defensar la política catalana de Perpinyà i sobretot per la voluntat del Pujol de reservar-ho a les sardanes i al folklore».

L'esperança els ve de la iniciativa anomenada "Tercera llista", es tracta d'un col·lectiu que Unitat Catalana ha integrat.

 

Unitat Catalana «Obligats i forçats  demanar el vot per Jean-Marc Pujol»