Reobren les sales de cine, reprenen els esports col·lectius, però les discoteques seran tancades fins el setembre

Catalunya Nord

A partir d'avui es pot tornar a les sales de cinema i d'espectacle. El ministre francès de cultura,Franck Riester va precisar ahir que les sales no hauran d'aplicar la limitació del 50% de l'aforament total. És a dir que els grups de persones que vagin junts al cinema es podran assentar junts, sense tenir en compte el nombre de persones que formin aquest grup. En canvi caldrà deixar un seti buit entre persones que no formen part del mateix grup, és a dir entre persones que no es coneixen.
Aquesta és la norma que s'imposa des d'avui i que permetrà als espectadors treure's la màscara un cop ja estiguin instal·lats al seu lloc.

Les discoteques, en canvi, encara estaran tancades durant tot l'estiu. Un cop dur pels locals d'oci nocturn que seguiran la norma establerta pels festivals i concerts de grans dimensions. Algunes mesures de restricció seran alleugerides però la reobertura de les discoteques no es farà abans del mes de setembre, sempre que la situació epidemiològica ho permeti.

A partir d’avui també es pot tornar a practicar esport col·lectiu. La millora de la situació sanitària permet aixecar certes prohibicions, ha indicat Edouard Philippe. El Primer ministre ha precisat que això només serà possible si cada u manté una postura de vigilància de cara a l'epidèmia.
El Ministeri dels esports també ha precisat que els esports de combat només podran reprendre pels esportistes professionals i d'alt nivell.
La reobertura dels estadis pel públic es farà el dia 11 de juliol amb una limitació de fins a 5.000 persones.