Una novel·la negra transfronterera és adaptada en ràdio novel·la

Es tracta de l'adaptació del llibre «Agulleta i fil de vint» en una col·laboració entre la productora Ampli i les edicions El Trabucaire. Les veus principals són de l'actor sud català Jordi Coromina i el cantant nord català Gerard Jacquet

Perpinyà

«Agulleta i Fil de vint» és el títol d'una novel·la escrita pels germans Esteve i Jacint Carrera i publicada a les edicions Trabucaire l'any 2011.

Una història de desaparició i la investigació d'un detectiu a banda i banda de la frontera.

Després d'aparèixer com a crònica setmanal al diari El Punt de Catalunya Nord, i el llibre, ara tindrà una tercera vida en forma de ràdio novel·la. Aquest és un gènere radiofònic molt antic, aparegut als anys 30 a Europa. Va constituir aleshores una via d’entrada a la literatura per a les persones que no sabien llegir. Després de conèixer una època daurada, les ficcions radiofòniques van desaparèixer de les ones als anys 80.

La productora Ampli, creada pel Sebastià Girard, ha decidit realitzar aquest projecte juntament amb El Trabucaire, pensant que la ràdio novel·la pot apropar la gent a la literatura en català a més de servir de suport als professors de llengua.

Després de confiar al Valentí Ricart l'adaptació del text al gènere, s'ha fet un càsting de veus, una captació d'efectes sonors i aquest mes de juny l'enregistrament dels diàlegs. Ara falta el muntatge, la mescla i el mastering. Es preveu que la ràdio novel·la sigui acabada a la fi de l'estiu. Per la difusió hauria de ser disponible en podcast.

El paper principal, el detectiu és a càrrec del Jordi Coromina, un actor que s'ha vist entre altres a TV3, mentre que el narrador és el cantant nord català Gerard Jacquet.

 

Hem assistit a una de les sessions d'enregistrament fetes a Perpinyà, als estudis del productor Raph Dumas.