«La gent busca espai exterior: un balcó, una terrassa o un jardí»

El mercat immobiliari ha evolucionat després del confinament i amb l'arribada de l'estiu, sigui per deixar de viure en un pis a ciutat i anar en una casa de poble, o privilegiar la presència d'una piscina

Catalunya Nord, Rosselló

Amb la crisi sanitària tothom ha hagut de passar molt més temps a casa, amb els nens, teletreballant. Al llarg d'aquestes setmanes alguns han decidit de repensar la seua habitació, o bé millorant-la o bé directament buscant-ne una altra.

El Vicenç Dumas és agent immobiliari i s'ha trobat amb clients que ara, a més amb el bon temps, li reclamen més espai en general i més espai exterior en particular, sigui un balcó, una terrassa o directament un jardí i si és amb piscina millor.

En canvi el tancament de la frontera no ha tingut cap repercussió aquí a la plana segons el Vicenç Dumas, que precisa que «a muntanya és diferent ja que molts barcelonins volen comprar residències secundàries a prop de les estacions d'esquí».

De moment encara no se pot valorar si aquesta situació durarà i si acabarà tenint un efecte sobre el preu del mercat. El que sí que nota el Vicenç Dumas és que gent que viuen actualment en un pis a París i els seus voltants s'estan interessant al nostre territori. Però també hi ha l'efecte contrari, de gent que davant de la incertesa sanitària i del mercat laboral prefereix frenar les operacions immobiliàries.