ERC a Perpinyà: «ni extrema dreta ni dreta extrema»

“Ens trobem en una situació d’indecisió forçada i de contradicció. Hem pas de tenir por de parlar d’aquesta contradicció, és una abstenció sense convicció”

Perpinyà

Esquerra Republicana de Catalunya Nord (ERC) és de les poques formacions que crida a l’abstenció de cara a la segona volta de les municipals a Perpinyà. La majoria de partits d’esquerres han preferit demanar el vot per Jean Marc Pujol o bé han cridat a votar contra Louis Aliot, que en definitiva ve a ser la mateixa cosa. 
Però ERC no ho entén així i diu «no a l’extrema dreta i no a la dreta extrema».

A la primera volta ERC integrava la llista d’esquerres i ecologista l’Alternative, encapçalada per Caroline Forgues. Aquesta aliança de partits, col·lectius de veïns i persones a títol individual, apostava per una municipalitat de progrés social, cultural i polític a la ciutat. Al primer torn de l’elecció l’Alternativa va obtenir un 6,58% dels vots.
L’Alternativa ha lamentat no haver aconseguit trobar una entesa amb Europa Ecologia Els Verds (EELV) i el Partit Socialista (PS) per formar una candidatura d’esquerres més forta. Aquesta unió no ha estat possible i, malgrat un resultat de 14,51%, EELV s’ha retirat del segon torn.
ERC Nord carrega durament contra la cap de llista ecologista Agnès Langevine considerant que la seua «fugida covarda dinamita l’intent d’una unió de les esquerres amb possibilitat d'èxit a la segona volta».
Al moment d’haver d’escollir entre Jean-Marc Pujol i Louis Aliot, ERC aposta per l’abstenció, per dir no al racisme i a l'exclusió i per afirmar llur combat per la llibertat social i política.