Només es podran acollir tots els alumnes a classe si canvien les normes sanitàries

Des de l’inici del confinament, el protocol sanitari molt estricte només permet acollir un nombre reduït d’alumnes a classe. A partir del 22 de juny aquestes regles seran adaptades per poder rebre tot l’alumnat.

Catalunya Nord

El govern francès presenta avui una nova versió del protocol sanitari que s’haurà d’aplicar a les escoles a partir del 22 de juny. Aquest és el dia anunciat per Emmanuel Macron pel retorn a classe dels alumnes de les llars d’infants, escoles i col·legis.
La presència dels alumnes a classe serà obligatòria per tant, després de molts mesos tornarem a veure classes plenes.
Dilluns el Ministre d’educació, Jean-Michel Blanquer va donar algunes pistes de quines podrien ser aquestes noves mesures sanitàries alleugerides: Ja no s’aplicarà la regla dels «4 m2» entre cada alumne, distanciament físic reduït, manteniment dels gestos barrera i els professors que encara haurien de portar màscares.
Hem volgut saber com s’havien aplicat aquestes mesures fins ara amb pocs alumnes i com es podrien aplicar amb les classes plenes.
Frederci Traby és mestre de primària i membre del sindicat SNUIPP (Sindicat Unitari de mestres d’escola), lamenta que fins ara molts dels anuncis fets pel govern els hi han arribat a través dels mitjans i no pas per vies oficials.