«L'infant i la ciutat dels tres portals» un conte poètic i filosòfic de Joan Francesc Castex Ey

Que Sant Jordi fos en ple confinament va impedir la presentació oficial d'aquest llibre, havia de ser en presència d'alumnes d'Arrels que n'han fet les il·lustracions

Catalunya Nord

">

«L'infant i la ciutat dels tres portals» és el títol del conte escrit per Joan Francesc Castex Ey i editat pel Trabucaire. Després de l'assaig, la poesia o encara la novel·la, el Joan Francesc Castex Ey escriu aquí un conte, a priori infantil però amb diferents lectures possibles, ell ho defineix com una faula poètica i filosòfica.

L'escriptora Renada Laura Portet ha escrit el prefaci del llibre analitzant el treball d'escriptura de l'autor. La història explica l'arribada d'un mainatge a les portes d'una ciutat que té 3 barris separats cada un per un portal i que visitarà acompanyat d'un guia. El llibre proposa la versió original en català i una traducció al francès feta per la Cathy Ytak.

Destaquem també les il·lustracions fetes per alumnes de l'escola Arrels Cassanyes. Si el confinament no ho hagués impedit, el passat Sant Jordi s'estava preparant una presentació amb aquests dibuixos, i una participació dels nins i nines Joan Francesc Castex Ey espera que quan la situació sanitària ho permeti es tornarà a programar.