L’Euroregió obre la convocatòria del Fons d’ajut euroregional per donar resposta a la crisi de la Covid-19.

L’objectiu del fons és pal·liar els efectes de la crisi sanitària i rellançar l’economia dels territoris que integren l’Euroregió Pirineus Mediterrània (EPM).

Catalunya Nord

L’Euroregió Pirineus Mediterrània (EPM) ha obert la convocatòria per optar al Fons d’ajut econòmic, de 700.000 €, per donar resposta a la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19.
Els candidats que vulguin beneficiar-se del fons de suport Covid-19 podran enviar una sol·licitud fins al 31 d’octubre de 2020.
El fons d’ajut euroregional es destina a cinc grans àrees temàtiques, que coincideixen amb les principals àrees d’actuació de l’EPM: la innovació, el medi ambient i el canvi climàtic, l’ensenyament superior i la recerca, el turisme i la cultura.
Poden optar al fons un gran ventall d’actors: entitats territorials, empreses, universitats, centres de recerca (públics i privats), associacions, fundacions, emprenedors, etc.

El fons s’articula al voltant de sis objectius específics:
1. La innovació i la recerca: la innovació ha d’estar al servei d’una Euroregió autosuficient en termes agroalimentaris.
2. Ensenyament superior: les universitats euroregionals han de permetre la inclusió de tots els estudiants davant els reptes de l’ensenyament a distància.
3. Turisme: l’Euroregió ha de ser una destinació segura, sostenible i resilient.
4. Medi Ambient: l’economia circular ha de ser una prioritat euroregional. Cal posar en relleu el concepte de la proximitat davant de les crisis sanitàries.
5. Adaptació al canvi climàtic: cal promoure l’adaptació al canvi climàtic en tots els sectors per aconseguir una millor resiliència, especialment davant les crisis sanitàries.
6. Cultura: cal reorientar la producció cultural, especialment la dels joves actors euroregionals, cap a la digitalització dels continguts artístics.

Per sol·licitar l’ajut, cal omplir el formulari que es troba al lloc web www.euroregio.eu, signar-lo i enviar-lo amb els documents sol·licitats a la següent adreça en llengua francesa o catalana :courrier@euroregio-epm.eu .

L’Euroregió Pirineus Mediterrània és un projecte polític de cooperació territorial nascut el 2004 amb el suport de la Unió Europea. Actualment en són membres la Regió d’Occitanie, la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears, que n’exerceix la presidència, rotatòria, des de febrer del 2019.