Els càmpings han tornat a obrir amb un carnet de reserves complet pels mesos de juliol i agost

El govern va autoritzar l'obertura dels càmpings a partir del dia 2 de juny. De moment pocs clients però molts canvis per adaptar-se a les mesures sanitàries.

Catalunya Nord

Per fi comença la temprada pels càmpings del litoral nord-català. Potser hauríem de parlar, més aviat, de «pretemporada», ja que els clients encara manquen.
Abans de rebre el vistiplau del govern els càmpings ja ho tenien tot a punt per obrir com més aviat millor.
És el cas del Càmping municipal de Santa Maria la Mar que va obrir les portes dissabte passat.
El responsable del càmping, Jean-Yves Barrere, s’ha mostrat esperançat per aquesta reobertura i per la temporada d’estiu que s’anuncia bona.
Nos explica quins canvis ha hagut de fer al càmping per adaptar els locals i les activitats a les mesures sanitàries.
Unes instal·lacions finançades pels càmpings mateixos o per la municipalitat en el cas del càmping de Santa Maria la Mar. Aquestes despeses haurien de ser compensades per unes ajudes financeres de l’estat, de la regió i del departament.
A principis de setmana el Consell Departamental dels Pirineus Orientals va votar la creació d’un fons de rellançament del turisme, l’artesania i el comerç de proximitat d’1 milió i mig d’€. Aquest finançament de socors serà una ajuda per una part de l’economia local que no fins ara podia pretendre als dispositius d’ajuda existents. Són concernits els càmpings, hotels, restaurants, i diverses activitats nàutiques.
Aquest finançament serà completat amb una aportació de la regió que portarà el total del finançament disponible a 3 milions d’€.