«A l'Alt Vernet, ara falta un lligam social perquè el rugbi ha desaparegut»

L'Arnau Pol forma part de la junta del Foyer Laïque de l'Alt Vernet. Els 300 llicenciats del club troben a faltar el rugbi i guarden el contacte a través de les xarxes socials

Perpinyà

El Foyer Laïque de l'Alt Vernet, com totes les associacions esportives va aturar les seues activitats al moment del confinament. Aquesta entitat és molt més que una escola del rugbi, és un verdader lligam entre els joves del barri i els dirigents intenten com poden mantenir el contacte via les xarxes socials però el retrobament real per tothom no serà abans del mes de setembre. Al llarg de l'estiu potser podran reprendre els entrenaments els més grans de 14 anys.

De fet les federacions d'esports col·lectius estan reflexionant com es poden adaptar als gestos barrera. El calendari provisional preveu 6 fases progressives començant per entrenaments individuals sense pilota i acabant a la represa dels placatges i les diferents facetes del joc a l'excepció, de moment, de les meles o els ruck. L'Arnau Pol, membre de la junta del Foyer Laïque, considera que si s'hagués d'arribar al punt de suprimir les fases del joc on els jugadors són agrupats es tractaria d'una mutació total del rugbi a 15.