La revista ‘El Correu de la UNESCO’ torna en català en partenariat amb l’IFCT

El català és una de les 10 llengües en les quals és editada la revista amb més lectors de les que publica l’Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura.

Catalunya Nord

Després de molts anys d’interrupció, ‘El Correu de la UNESCO’, versió en català de la prestigiosa revista de l'organisme de les Nacions Unides acaba de tornar a aparèixer. La revista havia estat publicada entre 1977 i 2001. L’IFCT havia proposat el projecte fa alguns mesos, i ha coincidit amb la Generalitat de Catalunya i la Comissió nacional andorrana per la UNESCO, qui han permès fer realitat la voluntat dels socis.
El 1r número del Correu de la UNESCO ja ha sortit en versió digital.
La nova versió catalana serà també publicada en versió paper gràcies a la implicació de l’Associació UNESCO d’Igualada (Centre internacional per a la creativitat audiovisual) i serà distribuïda amb el suport de l’APLEC (Associació per l’ensenyament del català) i de l’OPLC (Oficina pública de la llengua catalana) als ensenyants de català, biblioteques i establiments escolars.
El català és una de les 10 llengües en les quals és editada la revista (anglès, àrab, català, coreà, espanyol, esperanto, francès, portuguès, rus, xinès). La missió de la revista és de difondre els ideals de la UNESCO i de promoure el diàleg entre les cultures del món. Un gran objectiu al qual vol contribuir el català i al qual els estudiants i els ensenyants dels Estudis catalans de la Universitat de Perpinyà tenen l’honor de participar.
La portada del primer número tracta del rol de la ràdio a escala mundial.