Un sociòleg analitza la segona volta de les municipals de Perpinyà

"Louis Aliot s'ha instal·lat en el paisatge polític nord-català. La seua estratègia d’anar sense etiqueta ha funcionat."

Perpinyà

La segona volta de l’elecció municipal a Perpinyà serà finalment un duel entre Jean-Marc Pujol i Louis Aliot, després de la renúncia d’Agnès Langevine i de Romain Grau .
6 anys després de la darrera elecció, la història es repeteix sense que, de moment, saber si el resultat també serà idèntic.
La temptació de l'extrema dreta sembla més forta que ara fa 6 anys i està guanyant terreny més enllà dels seus suports habituals. Per aquesta elecció Louis Aliot ha apostat per obrir la seua llista a membres que no són del Rassemblement National (antigament Front National). Aquesta operació de desdiabolització i de seducció sembla haver portat els seus fruits.
Un bon exemple el trobem en les declaracions de Josiane Cabanas i d’Alain Cavalière, membres de la llista de Romain Grau, han anunciat que votarien per l'extrema dreta.
Si fa 6 anys Jean-Marc Pujol va superar Aliot de més de 10 punts (55,11% contra 44,88%), aquest any la victòria no és gens assegurada per l’actual batlle de Perpinyà.
El Front Republicà, que habitualment uneix forces contra l'extrema dreta, està totalment desorganitzat. Tant Louis Aliot com Jean-Marc Pujol han reconegut aquests dies que no hi ha Front Republicà a Perpinyà.
Analitzem la situació política a Perpinyà amb el sociòleg Gautier Sabrià, quan manquen pocs dies per la segona volta de l’elecció que tindrà lloc el 28 de juny.