La comunitat urbana Perpinyà Mediterrània preveu 750 M€ per superar la crisi sanitària

Rosselló

Perpinyà-Mediterràni
Perpinyà-Mediterràni | C D Fr from Lyon, França — Perpignan, CC BY-SA 2.0

El president de la comunitat urbana,Perpinyà-Mediterrània Jean-Marc Pujol, va presentar ahir el pla de recuperació econòmica per Perpinyà i la seva aglomeració amb un total de 750 milions d’€ sobre un període de 3 anys.
Aquestes mesures excepcionals han de permetre donar un nou impuls a l’economia local després de la crisi del Coronavirus. La construcció serà el primer sector beneficiat, com també ho seran els productors locals i els comerços de proximitat.

La comunitat urbana desbloquejarà un pressupost 687.000 € per l’agricultura i les seues diferents fileres. Aquest pressupost permetrà distribuir als bars, restaurants i hotels un vals de compra per fer servir als comerços de productors de la zona de l’Aglomeració de Perpinyà.
Es desbloqueran també 1,4 milions d’€ d’ajuda als comerciants de Perpinyà mitjançant exoneracions diverses i una operació de tiquets de pàrquing gratuïts.
El turisme també rebrà una ajuda important amb uns 300.000 € destinats a la promoció del territori de cara a l’estat francès i a l’estranger.

Aquestes mesures s’haurien de començar a aplicar ràpidament. Jean-Marc Pujol avisa que aquestes ajudes s’inscriuen en un context de pèrdues fiscals importants per la comunitat urbana. Segons Pujol per la mancomunitat Perpinyà- Mediterrani les projeccions suposen un dèficit d’ingressos fiscals de 12 a 14 milions d’€.