El Museu de la Prehistòria de Talteüll s'adapta a les restriccions sanitàries

Les principals incògnites són com adaptar els tallers participatius i si es podrà fer el canvi de l'exposició anual. En canvi, satisfacció per la resposta de la gent del joc en línia duran el confinament

Catalunya Nord, Rosselló

Foto: David Angelats - Musée de Tautavel
Foto: David Angelats - Musée de Tautavel

Aquest dimecres 3 de juny va tornar a obrir les seues portes el Museu de la prehistòria de Talteüll després de més de dos mesos de tancament obligatori. El balanç de les pèrdues no es podrà conèixer abans de la fi d'any però sembla difícil de recuperar el mes d'abril que representa el tercer mes amb més visites de l'any. El responsable de comunicació del museu, David Angelats, afegeix que «els indicadors turístics no són gaire optimistes per aquest estiu».

Per poder acollir el públic el museu ha imposat un sentit de circulació a l'interior, la limitació del nombre de persones en les sales més petites, l'obligació de dur una màscara i la presència de gel hidroalcohòlic.

Entre les propostes habituals del Museu de la Prehistòria hi han els tallers participatius, els empleats estan imaginant quina pot ser la millor opció per realitzar-los aquest estiu. Es podrien fer els tallers amb reserva anticipada, o posant a la venda el material per fer foc per exemple, o quan és possible amb la desinfecció de les eines utilitzades.

Actualment es manté l'exposició de l'estiu passat que havia de durar fins al mes d'abril i esperen poder instal·lar la nova exposició sobre la prehistòria a Amèrica cap a mitjans del mes de juliol.

David Angelats es mostra satisfet per la resposta de la gent als jocs interactius amb realitat augmentada que el museu va proposar al llarg del tancament amb quasi unes 150000 persones que hi van participar. El 15 de juny es publicaran els noms dels que hauran aconseguit els millors resultats.