Torna la informació local a France 3 després del confinament

L’edició nord-catalana de France 3 torna el dilluns 15 de juny amb una informació local en francès, i el dissabte 20 de juny per l’informatiu en català.

Catalunya Nord

Seu de France 3-Perpinyà
Seu de France 3-Perpinyà

La periodista Céline Llambrich explica que el 20 de juny tornarà l’informatiu en català a France 3:

France 3 País Català ha començat el desconfinament amb cada cop més presència de periodistes sobre el terreny.
Durant el confinament les redaccions de France 3 de la regió es van ajuntar en un sol i únic telenotícies d’Occitanie. La visibilitat de la informació local va ser molt reduïda, com ho va ser també la presència de la llengua catalana, ja que el magazín «Aquí Sem», en llengua catalana, va desaparèixer.
Malgrat tot, durant el confinament, la redacció nord-catalana de France 3 va conservar un equip sobre el terreny dels tres que hi ha habitualment. La periodista Céline Llambrich va haver de cobrir l'actualitat en un context de restriccions i mesures sanitàries ben particulars: «Sem un equip de dos periodistes, durant dos mesos hem anat sobre el terreny cada un amb un cotxe diferent. Teníem mascareta i tot el que calia per protegir-nos».
Després d’aquest període la redacció de France 3 País Català va tornant a poc a poc cap a la normalitat.
Des del 10 de maig podem tornar a veure l’Aquí Sem però són redifusions que s’emeten actualment. No serà fins al mes de setembre quan podrem descobrir noves emissions del magazín en català.
Aquests reportatges es començaran a gravar a partir d’aquest mes de juny quan els efectius seran més nombrosos.
Els treballadors de la redacció han fet pressió per tenir més temps d'antena per la informació nord-catalana. El retorn a la normalitat ha estat motivat ta també per la segona volta de les eleccions municipals que es celebraran el 28 de juny.