Bars i Restaurants es preparen per tornar a obrir el dia 2 de juny

«Hem passat el període més negre de la nostra existència». Jean Plouzennec, President de les Toques Blanques del Rosselló es mostra satisfet dels anuncis fets pel govern.

Catalunya Nord

Jean Plouzennec
Jean Plouzennec

Jean Plouzennec, President de les Toques Blanques del Rosselló, s’ha mostrat satisfet pel fet de poder tornar a l'activitat:

Els restauradors i amos de bars ja respiren més tranquils. Podran tornar a obrir a partir de dimarts segons va anunciar ahir el Primer Ministre francès.
La preocupació era forta en els darrers dies. Dimecres passat a tot l'estat es van poder veure manifestacions de protesta dels professionals de la restauració. Va ser el cas també a Perpinyà, al peu del Castellet, quan desenes de restauradors van deixar llurs davantals i barrets de xef a terra per queixar-se del fet que encara no sabien en quines condicions podrien tornar a obrir els restaurants.
Els anuncis fets per Edouard Philippe han tranquil·litzat el sector. Aquest matí els principals professionals de la restauració local s’han trobat per presentar una guia de bons gestos i bones mesures a adoptar als bars i restaurants.
El document reprèn els anuncis del Primer ministre: limitació de 10 persones per taula, distància d'1 metre entre cada taula i màscares obligatòries pels treballadors, així com pels clients quan circularan pel restaurant.
Aquesta guia també explica en detall com s’han de fer servir els productes de desinfecció que estaran a disposició dels professionals.

L’associació de les Toques Blanques agrupa 40 xefs cuiners de Catalunya Nord i té per objectiu mantenir, difondre i promoure la cuina i el saber fer culinari dels Pirineus Orientals. L’associació també treballa per promoure l'aprenentatge entre els joves i fer conèixer els productes locals.