«L'anunci que les notes del teleensenyament no comptarien ha provocat una baixada de la participació dels alumnes»

Esperant la confirmació ministerial, els professors són convocats el dimarts 2 de juny als liceus mentre que els alumnes tornarien el dijous 4 amb un protocol que limita a 15 el nombre de persones per cada aula

Catalunya Nord, Perpinyà

La setmana vinent hauria de ser la de la tornada a les aules dels liceans, si ja es coneix el protocol sanitari, però els professors no saben encara si tornaran a obrir o no els establiments. El ministre ha de presentar noves mesures aquest dijous.

Per Maria Barcons, professora de català i de francès al liceu Maillol de Perpinyà el teleensenyament és molt frustrant perquè ha hagut d'abandonar projectes i ja no té la mateixa interacció amb els alumnes. Malgrat tot s'està dedicant aquests dies a fer sessions de bac blanc de la prova oral de francès en videoconferència. Recordem que l'oral del francès de moment està mantingut per als alumnes de primera, però no els de llengua catalana que alguns passen com a candidats lliures.

Els professors consideren un error l'anunci del ministre que les notes del teleensenyament no comptarien en la mitjana del tercer trimestre perquè s'ha notat una baixada en la participació dels alumnes. Segons Maria Barcons cal conèixer els adolescents i entendre que per a ells la nota és la motivació.

L'evaluació del tercer trimestre serà només la valoració de la implicació duran el confinament amb uns consells de classe que se mantenen a les dates previstes, al liceu Maillol per exemple alguns ja tindran lloc aquest mateix dimarts 2 de juny.

La professora Maria Barcons pensa que el protocol posat en plaça és una mena de repetició del que es podria viure a la rentrada de setembre.