Les fortes pluges i el confinament han beneficiat la natura i afectat l'estat dels camins de muntanya

Els serveis responsables del manteniment dels senders estan treballant perquè la situació torni a la normal. No hi ha problemes greus per a circular a peu, en canvi, les pistes de muntanya són prohibides d'accés per als cotxes

Catalunya Nord

Al peu del Costabona
Al peu del Costabona

Després de la tempesta Gloria hi ha hagut molts danys en molts indrets amb esllavissades o encara arbres caiguts. A més a més, les setmanes següents ha plogut molt, la conseqüència és que aquesta primavera la vegetació és abundant. Si a les condicions meteorològiques hi afegim que duran els dos mesos de confinament ha estat prohibit de passejar-se a muntanya, ara que s'hi  pot tornar es nota que la natura ha guanyat terreny i que tot és verd.

L'Antoni Glory, membre del Grup Pirinenc Excursionista Nord Català, GPrENC, explica que els serveis responsables del manteniment dels senders ja hi estan treballant perquè la situació torni a la normal. "Se pot dir que no hi ha problemes greus per a circular a peu sobre els senders. En canvi, les pistes de muntanya, en particular per accedir al Canigó, han patit molt i són prohibides d'accés per als cotxes".

Per conèixer l'estat d'alguns itineraris el millor és de contactar amb l'ofici de turisme corresponent. La situació sanitària actual limita a deu el nombre de persones que se passegen en grup, i algunes activitats com el canyoning encara són prohibides. Tampoc s'han d'oblidar les precaucions bàsiques abans d'una sortida a muntanya com verificar la previsió del temps i vigilar l'estat dels camins que en algunes zones poden ser fragilitzats.