Fort augment del nombre d'intervencions pels Bombers des del desconfinament

La majoria d’intervencions fetes pels bombers després del confinament concerneixen persones que se negaven a mar, ferits a muntanya i accidents de trànsit

Catalunya Nord

Durant el confinament la gent s’ha quedat a casa i això s’ha notat en el nombre d’intervencions fetes pels bombers. La poca circulació a les carreteres ha reduït molt el nombre d'accidents de trànsit. Amb el desconfinament les coses han canviat molt ràpidament i ja s’ha produït accidents dramàtics a les platges o pels camins de muntanya.
Actualment els bombers s’estan reorganitzant: «Com en altres institucions o empreses hi ha gent que segueixen fent teletreball i altres que van a treballar al servei, com ara al meu servei de prevenció d’incendis», nós explica Aurélien Paris, Capità i responsable adjunt al servei de prevenció i investigació d'incendis.
A més en aquests moments els bombers estan començant tot just a desplegar efectius a les platges per la vigilància dels banyistes.
Encara no se sap exactament quines seran les mesures que s'hauran d'aplicar a les platges aquest estiu, però en cas que s’imposi distanciament social, podrien ser els bombers qui l’hauran de fer respectar.
Una tasca que podria dificultar més la missió del personal de vigilància a les platges.
Els bombers també es preparen pel període de calor que acostuma a portar nombrosos incendis a Catalunya Nord

Aurélien Paris, responsable adjunt al servei de prevenció i investigació d'incendis, valora la tasca dels bombers en aquests moments tan particulars: