Es confirma que hi haurà la UCE a Prada aquest estiu, de la manera que sigui

Joan Maluquer, el gerent i secretari de la Universitat Catalana d'Estiu, precisa que de moment no cobren la part d'allotjament per si fos impossible la presència de tots els matriculats

Catalunya Nord, Conflent, Prada

Aquest estiu, del 16 al 23 d'agost, s'hauria de celebrar l'edició 52 de la Universitat Catalana d'Estiu al liceu Renouvier de Prada. Actualment l'equip rector està treballant en tota normalitat preparant els cursos, els actes i els espectacles. L'objectiu és de dur a terme la UCE com cada any en cas que les condicions al mes d'agost siguin reunides. Si no fos el cas pel que fa de les places d'allotjament o dels treballadors dels menjadors també estudien alternatives com la retransmissió dels continguts a través d'Internet.

Segons Joan Maluquer, gerent i secretari de la UCE, "tot dependrà de les condicions imposades per les autoritats". Ara mateix per exemple l'alberg Pau Casals Canigó no està obert perquè de les 84 places habituals se'ns autoritza a ocupar-ne només 10.

Els responsables de l'equip rector esperen rebre els diferents protocols al llarg del mes de juliol per adaptar-se a les circumstàncies. Les inscripcions són obertes tot i que els organitzadors de la UCE han decidit de només cobrar l'accés al que seria una universitat virtual i en funció de la capacitat d'allotjament ja cobraran més endavant la resta.

Joan Maluquer precisa que tots els actes es faran, d'una manera o d'una altra, presencialment a Prada i es difondran a través d'internet. "Al segle 21 la universitat Catalana d'Estiu, de la manera que sigui, existirà. Aquesta nova manera de treballar amb les noves tecnologies obra les portes a plantejar-se coses de cara al futur" amb la creació d'un campus universitari virtual.