Les mesures sanitàries s'apliquen també al submarinisme

En temps normals el Centre de Submarinisme estaria fent 200 immersions diàries. Però amb les mesures de confinament s’ha restringit el nombre de persones que poden embarcar al vaixell, un fet que redueix molt l’activitat

Catalunya Nord, Rosselló

Al litoral nord-català hi ha moltes presses per poder reprendre l'activitat amb certa normalitat. Les empreses d'activitats nàutiques s’estan adaptant a les noves mesures sanitàries per poder proposar als clients espais segurs que respectin les normes en vigor.

Nos hem interessat al submarinisme, una activitat que cada estiu porta molts apassionats a submergir-se a les aigües de la Reserva Natural de Cervera i Banyuls de la Marenda. De fet al Centre de Submarinisme de Cap Cervera la temporada ja comença a l’abril. Per tant, en temps normals, l’activitat ja seria intensa en aquest mes de maig.
La pèrdua de clientela es fa notar com en moltes altres empreses nàutiques del litoral. Les empreses de submarinisme pateixen de la situació però també els monitors que des de l'abril a octubre es guanyen el sou de tot l’any.
Davant d’aquesta situació els centres de submarinisme es van adaptant i ja han començat a reprendre l’activitat. Però quines són les mesures que han d’aplicar els centres de submarinisme per prevenir la propagació del virus?
Nos ho explica l’Olívia Puig Otero, monitora a Cap Cervera. Aquest dimecres va participar a una formació per definir les noves mesures que s’han d’aplicar al moment de rebre els clients i d’embarcar-los al vaixell.