La Trobada del Canigó és oficialment anul·lada malgrat que la gent pot anar a muntanya en grups de menys de 10 persones

S'ha demanat a les autoritats la possibilitat que un grup de 3 persones pugin amb la flama per encendre un foc i tornar a baixar amb ell el 23 de juny, de moment però no s'ha rebut cap resposta de la sota prefectura

Catalunya Nord, Conflent

| @M.Castillo

Cada any des del Sindicat mixt treballaven amb el Casal del Conflent i Òmnium per organitzar aquesta Trobada uns dies abans de Sant Joan. Enguany, degut a les restriccions lligades a la Covid 19, tots els actes són oficialment ajornats per l'any vinent. N'hem parlat amb el Jaume Taurinyà que és de moment encara el batlle de Vallestàvia i vicepresident del sindicat mixt Canigó Gran Siti.

Tot i que d'ençà de l'inici del desconfinament la gent té el dret d'accedir a la muntanya en petits grups, cal saber que les tres carreteres per les quals poden pujar cotxes són actualment tancades a la circulació per esllavissades. També hi ha el dubte del refugi dels Cortalets que espera les indicacions de la prefectura per saber en quines condicions i quan podrà obrir.

De cara a la festa de Sant Joan i la Flama del Canigó, es vol intentar que un grup de 3 persones puguin portar la flama, sigui la del Castellet o la que es troba a Sant Miquel de Cuixà per encendre un foc el 22 de juny a mitja nit i tornar a baixar el matí del 23 de juny. Encara no s'ha rebut cap resposta de la sota prefectura.

Si finalment aquest acte de la regeneració de la flama del Canigó se pot fer no canviaria moltes coses, més enllà del símbol, perquè es preveu que la frontera continuarà tancada i els municipis tampoc podran organitzar cap festa.