Llum verda per la celebració de la segona volta de les municipals al mes de Juny

La data final de la votació la decidirà el govern francès que esperava conèixer la posició del Consell científic

Catalunya Nord

El Consell científic de l'estat francès no s'oposa a la celebració de la segona volta de les eleccions municipals al mes de juny.
La resposta ha arribat aquest matí, per tant s’espera que aquesta setmana el govern francès acabi fixant una data concreta per la celebració d'aquest segon torn.
El Consell científic també considera necessari que es faci una nova avaluació de la situació sanitària 15 dies abans de la data escollida.
Si les condicions sanitàries són favorables en aquell moment, l’elecció es podria fer a la data que haurà fixat el govern.
El Consell científic Covid-19 va ser creat pel govern per guiar les decisions governamentals en aquest temps de crisi sanitària. La seua posició no ha estat sempre escoltada, el consell es va expressar un avís contrari a la celebració de la primera volta de l’elecció municipal però el govern va decidir mantenir la votació.
El Consell científic considera que l’escrutini podrà garantir mesures sanitàries segures, en canvi mostra més dubtes sobre la campanya electoral. L'organisme posa un toc d'atenció sobre la responsabilitat dels candidats i alerta que una campanya electoral pot afavorir la multiplicació dels contactes socials o físics.