L'Estat vol fomentar l'ús de les bicicletes després de prohibir-les a l'inici del confinament

Entre les mesures adoptades hi ha ajudes econòmiques per fer arreglar les velles bicicletes, re-aprendre a utilitzar-les i la posada en plaça de zones d'aparcament

Catalunya Nord, Perpinyà, Rosselló

Els usuaris de la bicicleta van lluitar per canviar les decisions de les autoritats de prohibir-ne l'ús duran el confinament. Inicialment no es podia ni anar a fer la compra ni fer esport amb bicicleta, més endavant només quedava exclòs la practica esportiva. Una demanda de la FUB, Federació d'Usuaris de la Bicicleta ha obligat al Consell d'Estat ha pronunciar-se sobre la qüestió, el resultat és que va excloure totes les prohibicions.

El canvi de política ha estat tant important que ara, amb el desconfinament es vol al contrari fomentar la utilització d'aquest mitjà de transport individual i ecològic.

Lanza Bertucci Domergue, membre actiu de l'associació «Vélo en Têt», es felicita de les mesures posades en plaça a través de la pàgina internet coupdepoucevelo.fr i que proposa 3 eixos:

- una ajuda de 50€, per fer arreglar una bicicleta vella

- una sessió d'acompanyament per re-aprendre a utilitzar la bicicleta

- ajudes a les col·lectivitats per instal·lar més places d'aparcament

Per beneficiar-se de l'ajuda de 50€ els propietaris de bicicleta s'han de connectar a la pàgina internet per consultar la llista dels centres que participen a l'operació. Després de prendre una cita si la reparació costa menys de 50€ només haurem de pagar la TVA, i si costa més haurem de pagar el sobrecost i la TVA.

L'associació «Vélo en Têt» reclama també la millora de la xarxa de pistes ciclables, per consultar les seues propostes hi ha una pàgina internet veloentet.fr

A Perpinyà reivindiquen que hi hagi, per fi, una verdadera acció política a favor de l'ús de la bicicleta.

Per conèixer la xarxa de pistes ciclables de casa nostra es recomana consultar el siti velocarte66.fr