El desconfinament a Alenyà, amb la cultura com a "producte de primera necessitat"

Rosselló

Ajuntamet d'Alenyà
Ajuntamet d'Alenyà | Captura Google

Avui entren en funcionament els Consells Municipals elegits a la primera volta de les eleccions municipals del 15 de març. En realitat els nous equips municipals només es podran reunir entre el 23 i el 28 de maig per elegir el batlle i començar a treballar.
Fins ara els resultats de la primera volta han estat congelats a causa de la crisi sanitària. Aquest fet ha provocat situacions atípiques en què un batlle estigués encara governant tot i haver perdut l’elecció, mentre que el vencedor encara estigui a l’espera de poder assumir oficialment el càrrec.
A Alenyà no tenen aquest problema. La llista del batlle Joan-Andreu Magdalou va ser l'única que es va presentar i per tant ningú qüestiona la seua legitimitat malgrat que el nou equip de govern encara no hagi assumit les seues funcions.
Joan-Andreu Magdalou nos explica com el seu municipi ha viscut aquest període de confinament. Des de la municipalitat han treballat per fer costat a la població, en particular a la gent gran.
Els municipis també eren els encarregats de garantir l'aplicació del protocol sanitari a les escoles. Una tasca complexa que Alenyà ha gestionat amb certa autonomia.
"He assistit a la reentrada dels alumnes i em sembla que tothom respectava les instruccions. Cal que els pares recuperin a poc a poc la confiança. Tots hem tingut por perquè les consignes no eren gaire clares i fins i tot una mica contradictòries. Però a poc a poc recuperen la confiança i seran més nombrosos a portar la mainada a l'escola a partir de dilluns".
El batlle d’Alenyà Joan-Andreu Magdalou explica el que fa i ha fet l’ajuntament en aquest període: