En temps de crisi la Llibreria Catalana de Perpinyà pot comptar sobre els seus clients

"Durant dos mesos no hem rebut cap mena de comanda, la llibreria estava una mica buida i la gent ha comprat realment per donar suport. Si volien un llibre i no el teníem, és igual, n’han comprat un altre"

Catalunya Nord, Perpinyà

Després d’haver estat tancada durant un llarg període, la Llibreria catalana de Perpinyà va poder tornar a obrir dimarts. Evidentment ja no s'hi entra com en temps normals en què apassionats de literatura i xerraires compulsius s'hi presentaven per passar un moment.
Ara, a la llibreria s'hi entra al compte gotes i seguint totes les mesures sanitàries en vigor. Però com era d'esperar, els clients habituals no han trigat a adaptar-se a la situació i malgrat les màscares i el distanciament social, la llibreria encara és lloc de convivència.
Abans de l'obertura la Llibreria Catalana ja proposava un servei de recollida de comandes que va permetre, per exemple, poder vendre llibres per Sant Jordi.
La lectura ha estat una de les distraccions preferides durant el confinament i alguns clients esperaven amb candeletes el moment en què podrien comprar els llibres recentment publicats.
Però la Joana Serra, propietària de la Llibreria, apunta que "Cal ser honestos, quan diuen que és una botiga de primera necessitat, ho és pas. Podem perfectament viure sense comprar llibres. La gent que ha vingut és realment per donar suport".
Ara els clients poden entrar a la llibreria, però tampoc no poden fullejar llibres com en temps normals. L’aforament és limitat, es cal rentar les mans i el difícil, segons la Joana Serra és que els clients ja no poden tocar els llibres com abans.
Però això no ha impedit molts clients habituals de precipitar-se a la llibreria per donar suport a la Joana, conscients de la dificultat que representa mantenir un comerç tancat durant tant de temps.
La Joana Serra explica si els clients es mostren molt inquiets per la situació i presenta els llibres que més s'han venut durant el confinament.

La Joana Serra de la Llibreria catalana de Perpinyà explica en quines condicions ha reprès l’activitat: