"La reducció del nombre de malalts és el resultat dels esforços de tothom durant el confinament"

"La forma de viure tal com la teníem fa dos mesos i mig o tres mesos és un temps passat, i el temps passat no tornarà. Hem de construir una altra manera de viure a dins de la nostra societat"

| Berenguer Ballester

Les xifres del coronavirus demostren clarament un retrocés de la malaltia. A Catalunya Nord només 5 persones eren encara hospitalitzades dimarts quan l’ARS va publicar les darreres xifres. A l'estat francès i a Catalunya Sud el nombre de morts ha arribat al nivell més baix des de l'inici de l’epidèmia.
Unes dades que ens permeten veure la llum a la fi del túnel?
No del tot segons el President de la Confederació dels sindicats de metges de l'estat francès.
Pel doctor Joan Pau Ortiz les xifres demostren l'eficàcia que ha tingut el confinament de la població. Però també alerta que l’epidèmia encara segueix progressant i el nombre de contagis van augmentant.
El temor actualment és de veure aparèixer un segon brot de la malaltia. Per evitar-ho el doctor Ortiz recorda que els gestos barrera i el distanciament social són mesures que encara s’han d’aplicar malgrat el desconfinament.
Però el doctor Ortiz té molt clar que el desconfinament era necessari: "el confinament no va bé pels malalts amb problemes psicològics o psiquiàtrics. També fa aparèixer conflictes al si de les famílies amb casos de violència familiar. L'home és un animal social, no es pot quedar confinat a casa".
Aprofitar del desconfinament tot seguint limitant l'expansió el virus, aquest és el repte que tenim avui com a societat.
Pel doctor Joan-Pau Ortiz els gestos barrera han d’acabar essent uns automatismes que han de durar en el temps.
Amb el president de la Confederació dels sindicats de metges de l’estat francès fem un punt sobre l'estat actual de l’epidèmia i les mesures que s'han establert per detectar i lluitar contra la Covid-19.

Joan Pau Ortiz, president de la Confederació dels sindicats de metges de l’estat francès fa el punt sobre l'estat actual de l’epidèmia:

<iframe src="https://anchor.fm/radio-arrels/embed/episodes/Joan-Pau-Ortiz--president-de-la-Confederaci-dels-sindicats-de-metges-de-lestat-francs-fa-el-punt-sobre-lestat-actual-de-lepidmia-ee1p8s" height="102px" width="100" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>