Les botigues de roba s'han d'adaptar a les mesures sanitàries

Es limita el nombre de clients i se sanegen les peces emprovades però no comprades. Els responsables reclamen que s'endarrereixin les rebaixes

Catalunya Nord, Rosselló

Després de 2 mesos de tancament obligatori les botigues de roba han pogut tornar a obrir però han hagut d'aplicar unes precaucions importants. No hi pot haver més d'una persona per 4m², tothom ha de portar una màscara i s'ha de netejar sovint el taulell i la maquina per pagar amb targeta. Irene Rieu, responsable de la botiga Carlane de Perpinyà, precisa que ha necessitat invertir en una màquina de vapor amb la qual ha de netejar les peces de roba que la gent s'emprova però sense comprar-les.

Moltes botigues es troben en una situació econòmica delicada, en el seu cas per exemple al març, quan va tancar ja havia adquirit les col·leccions de primavera i estiu que de moment no ha pogut vendre. A més de rebre alguna ajuda estatal i demanar préstecs al banc Rieu espera que el calendari de Rebaixes serà endarrerit per tenir temps de fer marges.

De moment Irene Rieu s'adapta als clients, si hi ha gent que té por i prefereix una botiga privatitzada ho permetrà, també acceptarà d'arribar més aviat el matí i tancar més tard al vespre si li requereixen, el que necessita absolutament, diu, és treballar.