Algunes escoles no poden obrir a causa de sospites de Covid-19

Els sindicats d’ensenyants denuncien que a Perpinyà, no es poden aplicar les mesures de seguretat

Avui és el dia de retorn a l'escola per una part de l'alumnat.
Una reentrada enmig de mesures sanitàries molt estrictes. La intersindical formada per la CGT, la FSU i Sud interpel·len la Direcció dels serveis departamental de l'Educació Nacional i l'ajuntament de Perpinyà per la dificultat que representa aplicar aquestes mesures.
La intersindical alerta que molts establiments no estan preparats per manca de mitjans. Els sindicats critiquen les presses mostrades pel batlle de Perpinyà per obrir totes les escoles i avisen que l'Educació Nacional no ha de ser motiu de publicitat política.

De fet avui a Perpinyà 6 escoles no podran obrir. Són les escoles Duruy, Boucher, Les Platanes, D’Alembert, D’Alembert 2 i Condorcet: Aquestes escoles només obriran a partir de dijous, el temps d’acabar d’adaptar les classes a les mesures sanitàries. La vila de Perpinyà proposa des d’avui una acollida dels alumnes d’aquestes escoles fins a dijious.

D’altra banda a Catalunya Nord almenys 3 escoles es quedaran tancades per raons sanitàries. Són les escoles de Nefiac, Cornellà de la Ribera i Corbera de les Cabanes. En aquestes escoles algun membre del personal ha mostrat símptomes que podrien ser associats a la Covid-19. A l’espera dels resultats de les proves, les escoles es quedaran tancades com a mesura de precaució.