Desconfinament d'un vilatge, l'exemple de Forques

L'ajuntament torna a obrir al públic avui, uns 45 alumnes tornaran a l'escola demà i la població rebrà una màscara

Catalunya Nord, Rosselló

L'11 de maig és el dia marcat com l'inici del desconfinament encara amb molts dubtes i moltes mesures a respectar per part de les administracions.

Per exemple a Forques, un vilatge de 1300 habitants de l'Aspre, el seu batlle, Jean-Luc Pujol, explica que avui l'ajuntament torna a obrir al públic amb moltes precaucions.
L'altra prioritat era l'escola. Fa uns dies es va comunicar amb els professors primer i amb els pares d'alumnes després. A través d'un qüestionari es va demanar quantes families tenien la intenció de tornar a posar els mainatges a l'escola. Finalment els que tornen representen un 70% dels nins i nines que seran doncs dividits en 2 grups d'uns 45 alumnes, els primers entraran 3 setmanes i els segons les 3 setmanes següents.

Segons Jean-Luc Pujol les mesures d'higiene com el fet de rentar-se sovint les mans són costums que s'hauran d'instaurar per temps. Pujol destaca també el rol important que han tingut els batlles dins dels pobles petits de cara a fer respectar les mesures de confinament. 

Finalment els forcatins rebran una màscara cada un. L'ajuntament, de moment, només ha rebut 400 mascares de les 1 300 que ha encarregat i comencen a ser distribuïdes en prioritat als més de 65 anys i al personal municipal.

Jean-Luc Pujol, batlle de Forques explica el desconfinament del vilatge: