Com va actuar la gent durant les epidèmies que han tocat Europa al llarg de la història?

“A l'antiguitat trobem unes quantes epidèmies. Sobretot tenim epidèmies molt ben documentades des de la Pesta Negra del 1347”.

Catalunya Nord

| Pieter Brueghel el Vell

Al llarg de la història s'han viscut moltes epidèmies que han deixat centenars de milers de morts. Avui és d'actualitat la Covid-19 però en el passat trobem epidèmies molt sonades com la Pesta Negra, la Grip espanyola o Grip asiàtica entre altres.
L'historiador Andreu Balent fa un repàs de les grans epidèmies que han tocat el nostre territori i el continent Europeu.
“El confinament no és pas una cosa nova, ja en tenim notícies a partir del segle 17. A Perpinyà mateix hi va haver un rebrot de la pesta i les autoritats municipals van obligar la gent a quedar confinada a casa”.
Malgrat les èpoques diferents es pot constatar algunes similituds en la manera d'afrontar aquests temps de crisi sanitària.
Recompte de morts, confinaments, fugides cap a segones residències, màscares i polítiques sanitàries diverses, fem un repàs de com s'han gestionat aquestes epidèmies al llarg dels temps.
Si avui ens sembla que l'expansió del coronavirus és molt lligada a la mundialització, cal recordar que la terrible Pesta Negra va arribar de Xina seguint la ruta de la seda.

L'historiador Andreu Balent fa un repàs de les grans epidèmies: