Reobertura de les escoles: “Serà més una guarderia millorada que no pas un treball de classe”

“L'acolliment dels alumnes no permet jugar ni ser feliç a l'escola”

Catalunya Nord

Les escoles es preparen per la reentrada de la setmana vinent. Dilluns 11 de maig tornaran a les escoles els equips pedagògics i l'endemà, el dia 12 serà el torn dels mainatges de les llars d'infants i de les escoles primàries.
Aquesta setmana les escoles han rebut la visita d'un representant de l'acadèmia i d'un representant de l'ajuntament per verificar que cada establiment compleix amb els requisits per poder obrir la setmana que ve.
És el cas de l'escola maternal d'Illa que dilluns va convocar un consell d'escola per posar-se al dia de tot el protocol sanitari que ha enviat el ministeri de l'educació.
Com era d'esperar les mesures són molt estrictes i no sempre fàcils d'aplicar.
Per començar el nombre d'alumnes que es podran acollir depèn directament de l'espai disponible a classe, es calcula que són necessaris 3 metres quadrats per a cada alumne.
Frederic Traby, és mestre de maternal a Illa i membre del sindicat FSU-SNUIPP (Federació Sindical Unitària - Sindicat Nacional Unitari de professors d'institutors, Professors d'escola i PEGC). Com a professor Frededric Traby nos explica la complexitat d'aquesta reentrada que deixarà l'aspecte pedagògic en un segon pla.
“La decisió de reobrir les escoles s'ha fet amb un gros treball mediàtic sobre el retorn a l'ensenyament, però que sigui clar no serà possible fer pedagogia quan la meitat dels alumnes estaran a casa”.

Frederic Traby explica la complexitat d'aquesta reentrada que deixarà l'aspecte pedagògic en un segon pla: