Infermer a domicili, bomber voluntari i batlle de Prats de Molló: mirada de Claude Ferrer sobre la crisi de la Covid-19 al Vallespir

Al Vallespir, s'hi han declarat pocs casos i en general el personal mèdic considera que l'epidèmia hi és ben controlada

Catalunya Nord

Prats de Molló
Prats de Molló | Ajuntament

El coneixem com a batlle de Prats de Molló, però Claude Ferrer té moltes més activitats. És infermer i coordinador del Servei d'Infermers a domicili de Prats de Molló, però també fa de bomber voluntari al seu municipi.
Amb tots aquests càrrecs és evident que Claude Ferrer és la persona indicada per saber com es viu la crisi del coronavirus al Vallespir.
Cal dir que la població d'aquesta zona ha reaccionat a la crisi amb responsabilitat i solidaritat. Claude Ferrer assegura que el confinament ha estat ben respectat i saluda el treball dels comerciants que han treballat molt per la ciutadania.
Com a professional de la salut Claude Ferrer afirma que al Vallespir no s'ha mancat de material sanitari i que des del principi els metges i infermers han tingut màscares per poder treballar.
Ara les màscares seran destinades a la població. A Prats de Molló ja han rebut material i que aquests dies el distribuiran entre els habitants.
Per Claude Ferrer la dificultat ara concerneix l'obertura de les escoles. A Prats de Molló l'escola obrirà el dia 14 i la intenció és acollir la mainada durant mitja jornada fins al mes de juny i després l'escola obrirà tot el dia.
Prats de Molló té la particularitat de ser un vilatge fronterer. Amb l'aplicació de les mesures de confinament la frontera està tancada. Al principi alguns traficants han creuat la frontera però ràpidament la gendarmeria va intervenir i avui el tràfic és quasi inexistent.


Infermer a domicili, bomber voluntari i batlle de Prats de Molló: mirada de Claude Ferrer sobre la crisi de la Covid-19 al Vallespir: