Resum diari de la COVID-19 – Dimecres 6 de maig

Balanç de l’evolució del coronavirus a Catalunya Nord

A Catalunya Nord la Covid-19 va fer una víctima més i ja són 34 persones que han mort de la malaltia. Actualment només hi ha 11 persones hospitalitzades a Perpinyà, de les quals 5 estan en reanimació. Fins ara 266 persones han pogut tornar a casa després d'haver estat hospitalitzades.

Escoles

A pocs dies de la reobertura de les escoles moltes famílies encara dubten de si han de portar la mainada a classe. El retorn a l'escola es fa sobre la base del voluntariat i cada família ha de valorar si val millor mantenir el confinament pels infants o que retrobin certa normalitat tornant a l'escola.

Les escoles només podran obrir si abans han rebut les màscares que l'estat té previst lliurar pels alumnes i professors. El ministre d'educació va assegurar ahir a l'Assemblea Nacional que totes les escoles de l'estat rebran aquest material a partir del dia 11, pels col·legis les màscares haurien d'arribar el dia 18. El govern va anunciar també que havia encarregat 5 milions de màscares reutilitzables per les famílies més precàries.

Distribucions de màscares

Avui la vila de Perpinyà començarà a posar en plaça un dispositiu de distribució de màscares entre els seus habitants.
Argelers també anuncia la primera distribució de màscares per les persones de 70 anys i més. 4.000 màscares seran disponibles a partir de divendres i seguiran distribucions de 8.000 màscares més els dies 13 i 20 de maig.

Platges

El govern francès va confirmar ahir que les platges estaran tancades, almenys, fins al 2 de juny. Decepció doncs per la seixantena de parlamentaris que van signar una carta al Primer ministre demanant que es permeti l'activitat nàutica. Entre aquests parlamentaris hi ha la diputada de la 3a circumscripció dels Pirineus Orientals, Laurence Gayte.

Món

A la regió van morir ahir 12 persones. 535 pacients encara estan hospitalitzats i el nombre total de víctimes és de 436 morts. Ahir l'ARS comptabilitzava 7.125 casos positius a la regió.

A l'estat francès baixa el nombre de persones hospitalitzades per coronavirus. Actualment prop de 25.000 persones reben tractaments als hospitals. El nombre de morts total a l'estat és de 25.531 víctimes.

El Regne Unit ha superat Itàlia i ha passat a ser el país europeu amb més morts de coronavirus. Segons ha informat el ministre d'Exteriors fins ara s'han comptabilitzat al país 29.427 morts, una xifra lleugerament superior als 29.315 d'Itàlia. Si mirem la mortalitat per milió d'habitants, el país més tocat és Bèlgica, segueix Espanya, Itàlia, el Regne Unit i França.

A Algèria les mesures sanitàries i de distanciament social són difícils de fer respectar. La setmana passada van tornar a obrir molts comerços que des d'aquest cap de setmana han hagut de tornar a tancar per no respectar les mesures imposades pel govern. A Algèria més de 460 persones han mort fins ara per més de 4.000 casos detectats. El nombre de víctimes ha augmentat clarament des de l'inici del ramadà.