Regions i departaments impulsen el “Xec turisme” per sostenir el sector

Els elegits demanen al pPrimer ministre francès que adopti aquest “xec turisme”, una mesura solidària de cara a la temporada d'estiu

Catalunya Nord

Canet de Rosselló
Canet de Rosselló | Canet - cc-by-sa

Aquesta iniciativa vol ser un sosteniment als professionals del sector turístic però també pretén ser una ajuda per les famílies més fragilitzades per la crisi.
La regió Occitanie fa part de les regions impulsores i s'ha compromès en participar econòmicament al projecte.
Es proposa que el “xec turisme” prengui la forma d'un títol de pagament cofinançat per l'estat, les col·lectivitats i els comitès d'empresa voluntaris.
Serà destinat als ciutadans que tinguin uns ingressos inferiors a la mitjana, és a dir un 50% de la població i un 40% de les llars que no poden marxar de vacances.
A la diferència d'una subvenció o d'una ajuda financera, aquest xec garantiria un impuls específic al sector del turisme per la freqüentació. La voluntat és que l'efecte d'aquests xecs sigui immediat, per això es podria limitar la validesa del “xec turisme” a 6 mesos per un impuls ràpid del consum.
El “xec turisme” neix de la voluntat de respondre a la urgència econòmica pels sectors del turisme, l'hostaleria i la restauració que patiran durant els pròxims mesos les conseqüències d'aquesta crisi sanitària i econòmica.
Aquesta mesura econòmica vindria a completar el pla d'acció desplegat fins ara per la regió per ajudar el turisme. Un dels exemples seria el fons regional que permet als professionals d'adaptar els locals a les noves mesures sanitàries.
La regió Occitanie considera que el “xec turisme” s'inscriu de manera coherent en el full de ruta que condueix pel turisme solidari i responsable.
Ara la proposta està damunt la taula del Primer ministre que podria donar el seu vistiplau per poder tirar endavant el projecte.