Impacte menor del confinament sobre la collita de cireres per la poca quantitat de fruita

“Si haguéssim tingut una collita normal, belleu hauríem tingut problemes”.

Vallespir

Aquest any la collita de la cirera s'ha retardat a Ceret. Les darreres pluges han pertorbat l'inici de la collita i ha esquerbellat part de la fruita.
“Li agrada pas la pluja a la cirera. Li agrada abans, més quan se té de culler li cal pas pluja, li cal sol”.
Jean-Pierre Bails és el President de la cooperativa de Ceret, està preocupat per la poca quantitat de fruita que hi ha als arbres.
Amb el confinament molts productors de cirera tenien por de no trobar prou mà d'obra per fer la collita. Però finalment amb la poca quantitat de fruita que hi ha, la mà d'obra local és suficient per realitzar la collita d'enguany.
Aquesta escassedat té un impacte sobre el preu de les primeres cireres. “Com que hi ha poques cireres i que n'hi ha un munt d'esquerbellades, els productors cullen pas un munt. Habitualment si cullen deu quilos a l'hora, ara en fan només tres o quatre. Doncs això els hi costarà un munt de sous.”
Per Jean-Pierre Bails el preu finalment no és tant car quan mirem tot el treball que hi ha a fer als camps.
El president de la cooperativa de Ceret està preocupat per la qualitat, en canvi es mostra molt satisfet per la qualitat: “Són bones! Això vos ho puc dir, les primeres són bones. La qualitat és aquí”.

Jean-Pierre Bails, president de la cooperativa de Ceret explica que enguany hi haurà poca quantitat de cireres, però de qualitat: