L'escola Arrels Cassanyes es prepara per rebre els mainatges després del confinament

Distanciament entre alumnes, gestos barrera, prohibició dels jocs en grup. “Els pares han de tenir molt clar que els nens no tornaran a la mateixa escola que han deixat”.

Catalunya Nord, Perpinyà

Escola Arrels
Escola Arrels

D'aquí una setmana, el dia 11, els professors tornaran a l'escola després de llargues setmanes de confinament. L'endemà seran els mainatges qui tornaran a classe i que es retrobaran amb els companys.
En teoria tots sabem que serà una reentrada escalonada, sobre la base del voluntariat, i amb mesures sanitàries complexes.
En pràctica, en canvi, ningú sap com aniran les coses. La primera dificultat serà saber quants alumnes hi haurà a l'escola i després caldrà que els mestres adaptin l'espai per poder fer respectar les consignes i els gestos barrera.
Diumenge els mestres de primària van rebre el llistat de mesures que caldrà fer respectar. Un dossier d'unes 50 pàgines que els professors ara hauran de posar a la pràctica d'aquí a una setmana.

A l'escola Arrels Cassanyes de Perpinyà s'estan preparant per tenir aquest protocol a punt. Durant aquesta setmana l'escola Arrels Cassanyes rebrà la visita d'un representant de l'educació nacional i un membre de l'ajuntament que verificaran que l'escola respecta totes aquestes mesures de precaució. Aquesta visita determinarà si l'escola podrà obrir o no el dia 11.
Sandrine Flores, directora de l'escola Arrels Cassanyes té molt clar que aquestes no seran condicions ideals per a l'aprenentatge dels mainatges. Descobrim amb ella en quines condicions es preparen els professors i treballadors de l'escola Arrels Cassanyes i quins canvis aquestes mesures representaran pels mainatges i les famílies.

Sandrine Flores, directora de l'escola Arrels Cassanyes explica com l’escola Es prepara per rebre els mainatges després del confinament: