1 de maig 2020: amb màscares però sense mordasses!

“Aquest any l'1 de maig no serà pas un dia de militància pública, però pot ser igualment un dia de militància visible”.

Catalunya Nord

La jornada internacional dels drets dels treballadors és un dia de reivindicació però sobretot d'acció. Cada any sindicats i partits polítics convoquen grans manifestacions per defensar els drets laborals.
Aquest any no serà així, les mesures de confinament imposades arran de l'epidèmia de la Covid-19 impediran aquestes grans mobilitzacions.
Però no fa cap dubte que les reivindicacions no es quedaran confinades i que es faran sentir sota diverses formes.
Cal dir que el moment és particularment sensible pels drets del treball. Amb l'epidèmia de Covid-19 molts treballadors pateixen atur parcial, alguns han perdut llur treball i en altres casos se'ls amenaça de no poder tenir dret a l'atur parcial si els pares no posen la mainada a l'escola a partir del 12 de maig.
Com s'anuncia aquest 1er de maig 2020 ? Es la pregunta que hem fet al Secretari departamental del Partit Comunista, Nicolas Garcia.
Garcia apunta que alguns voldrien sortir d'aquesta crisi amb menys drets laborals pels treballadors. Per això és important estar alerta i mantenir la reivindicació ben activa per que les restriccions del moment no impliquin un retrocés en la defensa dels treballadors.
Aquest 1 de maig la mobilització no es farà als carrers sinó que tindrà lloc davant de les pantalles. El Partit comunista proposa expressar les reivindicacions a través de les xarxes socials i anima la gent a penjar una bandera vermella o una banderola reivindicativa als balcons.

Nicolas Garcia, Secretari departamental del Partit Comunista, parla de com es preveu aquest 1er de maig: